עוגת שלושת המגדלים (הטורטה טרה מונטי – Torta Tre Monti), מאכל לאומי בסן מרינו, היא קינוח מסורתי שנעשה בהשראת שלושת המגדלים המפורסמים של המדינה. מדובר בעוגה עשויה שכבות וופלים דקים הממולאים בקרם שוקולד ואגוזי לוז עשיר, שמזכירה קצת את קינוחי ה"קרמבו" או עוגות נפוליאון, אבל עם טוויסט איטלקי. העוגה הכמעט סופית מצופה בפונדנט שוקולד והיא אחד הקינוחים הטובים מהם ניתן ליהנות ללא צורך באפייה.
מקורותיו של ה-Torta Tre Monti מגיעים עד לרפובליקה של ונציה, שהשפעתה על ההיסטוריה של סן מרינו אינה רק פוליטית אלא גם גסטרונומית. העוגה מיוצרת בסן מרינו באופן מסחרי על ידי לה סרניסימה מאז 1942. המאפייה משווקת גרסאות בגדלים שונים וגרסת חטיפים, וכיום העוגה אף מיוצאת למדינות שונות באירופה ומחוצה לה.
המתכון
כמובן, הדרך הטובה ביותר ליהנות מהקינוח היא לאכול גרסה מקורית כשאתם מבקרים בסן מרינו – אך עד שתגיעו אליה, צירפנו לכם כאן מתכון שתוכלו להכין בעצמכם:
מתכננים כעת את החופשה שלכם?
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בסן מרינו. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה:
- מדריך שמע מקיף לסיור רגלי בסן מרינו
- סיור פרטי עם מדריך תיירים במרכז ההיסטורי של סן מרינו
- מבולוניה: סיור יום פרטי בסן מרינו עם ארוחת צהריים
- סיור הליכה היסטורי פרטי בסן מרינו
- חווית מולטימדיה במוזיאון טיטאנוס
- סיור מודרך סן מרינו עם טוסט בשקיעה
- סיור פרטי מודרך בעיר סן מרינו
- טרק ואפריטיף על הצוקים של סן מרינו
- סיור מודרך + אפריטיף לזוג בבר יין
מרכיבים
- 4 דפי וופל עגולים (בקוטר כ-20 ס"מ)
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם נוטלה או ממרח אגוזי לוז אחר
- 100 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים דק
- 100 גרם חמאה
לציפוי (אופציונלי):
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שמנת מתוקה
הוראות הכנה
הכנת המילוי:
- ממיסים את השוקולד המריר יחד עם החמאה עד שהתערובת חלקה.
- מערבבים פנימה את הנוטלה (או ממרח אגוזי הלוז) ואת אגוזי הלוז הקצוצים. נותנים לתערובת להתקרר מעט כך שתהיה יציבה אך עדיין ניתנת למריחה.
הרכבת העוגה:
- מניחים דף וופל על משטח עבודה ומורחים עליו שכבה נדיבה של המילוי. מניחים מעליו דף וופל נוסף, וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים והמילוי.
- מהדקים את השכבות בעדינות, כך שהעוגה תהיה יציבה אך הוופלים לא יישברו.
- מכניסים את העוגה למקרר לכמה שעות (רצוי לפחות 4 שעות), כדי שהמילוי יתקשה והעוגה תתייצב.
לציפוי (אופציונלי):
- ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה יחד עד לתערובת חלקה ומורחים על העוגה לציפוי אחיד.
- מקררים שוב עד שהציפוי מתקשה.
הגשה:
חותכים את העוגה למשולשים (כמו פיצה) ומגישים.
לתוצאה טעימה ופוטוגנית, הגישו את העוגה עם כדור גלידה וכוס קפה בצד. גם פירות טריים יהיו בחירה מעולה.
בתיאבון!